woensdag 29 Januari 2025

Recept voor duurzame en gezonde “Blondie met kikkererwten”

Image
cookie-blondie-recette-sain-durable

Ingrediënten: 

  • 1 blik kikkererwten (ongeveer 400 g, netto gewicht uitgelekt) 
  • 100 g pindakaas of amandelpasta 
  • 100 g kokossuiker of rietsuiker 
  • 2 el ahornsiroop (of agavesiroop) 
  • 1 tl vanille-extract 
  • 50 g bloem (haver, tarwe of een ander soort) 
  • 1/2 tl bakpoeder 
  • 1/4 tl zout 
  • 80-100 g pure chocolate chips 

Instructies: 

Kikkererwten voorbereiden: 
Spoel de kikkererwten goed af. 

Mengen: 
Doe de kikkererwten, pindakaas, suiker, ahornsiroop, vanille-extract, bakpoeder, zout en bloem in een blender of keukenmachine. Mix tot een glad beslag. 

Chocolade toevoegen: 
Roer de chocolate chips met een houten lepel door het beslag. 

Bakken: 
Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed een bakvorm met bakpapier en giet het beslag erin. Verdeel het beslag gelijkmatig over de vorm. Voeg, als je wilt, nog wat extra chocolate chips toe. 

Baktijd: 
Bak gedurende 20-25 minuten, of tot de bovenkant licht goudbruin is. De binnenkant blijft een beetje zacht, dat is normaal. 

Afkoelen: 
Laat de blondie volledig afkoelen voordat je hem in stukken snijdt. 

Image
enfants-pâtisserie-sain-durable

Eet smakelijk! 😋