Recept voor duurzame en gezonde “Blondie met kikkererwten”

Ingrediënten:
- 1 blik kikkererwten (ongeveer 400 g, netto gewicht uitgelekt)
- 100 g pindakaas of amandelpasta
- 100 g kokossuiker of rietsuiker
- 2 el ahornsiroop (of agavesiroop)
- 1 tl vanille-extract
- 50 g bloem (haver, tarwe of een ander soort)
- 1/2 tl bakpoeder
- 1/4 tl zout
- 80-100 g pure chocolate chips
Instructies:
Kikkererwten voorbereiden:
Spoel de kikkererwten goed af.
Mengen:
Doe de kikkererwten, pindakaas, suiker, ahornsiroop, vanille-extract, bakpoeder, zout en bloem in een blender of keukenmachine. Mix tot een glad beslag.
Chocolade toevoegen:
Roer de chocolate chips met een houten lepel door het beslag.
Bakken:
Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed een bakvorm met bakpapier en giet het beslag erin. Verdeel het beslag gelijkmatig over de vorm. Voeg, als je wilt, nog wat extra chocolate chips toe.
Baktijd:
Bak gedurende 20-25 minuten, of tot de bovenkant licht goudbruin is. De binnenkant blijft een beetje zacht, dat is normaal.
Afkoelen:
Laat de blondie volledig afkoelen voordat je hem in stukken snijdt.
